Body And Mind

BODY & MIND|Zelfreflectie en tips als je single life ongewenst is

Waarom ben ik nog single? Ik ben een super leuk persoon. Waarom trek ik de juiste partner niet aan? Ze bevatten keer op keer weer een punt dat mij laat afhaken. Dit zijn de vragen die mij vaak worden gesteld.   En natuurlijk verschilt het per persoon,maar ik ben er wel achter gekomen dat je jezelf een paar basis vragen kunt stellen om wat dieper op deze vraag in te gaan. Je krijgt daarbij direct een cadeautje!   Want je word bewuster van jezelf en de manier waarop je denkt ,ook word het helder hoe jij naar een relatie kijkt met betrekking tot een ander en tot jezelf.


wpid-heart-642068_640.jpg
Jouw pad:

laten we het eerst hebben over jouw pad. Jij bewandeld nu een pad dat je zelf hebt gecreëerd. En het kan zijn dat je mooie kansen voorbij ziet komen en die met beide handen aanpakt. Het kan ook zijn dat je belangrijke lessen te leren hebt op verschillende gebieden of dat je carrière ineens een spurt maakt. Kijk alles wat jou van jouw pad zou laten afwijken gaat niet werken. En het kan per persoon verschillen maar een partner kan dat zeker ook doen. Als je super verliefd bent en je focus niet meer ligt waar het hoort te zijn, kan het een blokkade gaan vormen en tja dat wil je niet alles komt op z’n tijd. Geniet ervan.


Focus:

Wat zoek jij in een partner? Hoe zie je het voor je als je een relatie hebt? Wat zoek je juist niet in een partner? Uit ervaring weet ik dat het makkelijker is om je te focussen op wat je juist niet zoekt in een partner en relatie .’’Ik wil geen behaarde man’’ ‘’ook niet iemand die niet avontuurlijk is’’. ‘’Hij moet zeker veel humor hebben anders gaat het niet werken’’ Probeer je te focussen op wat je wel zoekt in een partner. Want waar jij je focus op legt groeit. Focus jij je op negatieve punten dan trek je dus ook zo n persoon aan. Bummer toch? Verander simpelweg je perspectief en kijk dan wat er gebeurd.

daisy-712892_1280


Negatieve ervaringen & blokkades

Om wat hier wat dieper op in te gaan kun je jezelf ook afvragen wat voor beeld je nou hebt van mannen in het algemeen. Heb je negatieve ervaringen gehad? En hebben deze voor bepaalde angsten gezorgd? Het kan zijn dat je jezelf blokkeert om überhaupt een partner te vinden, puur gebaseerd op deze angsten die je nog niet hebt losgelaten .Als dit zo is kun je altijd met iemand gaan praten, of je kunt natuurlijk hulp zoeken om dit stukje verleden een plekje te kunnen geven.
Hoe zie jij jezelf?
Het is ook belangrijk om te kijken naar jezelf. Je kunt immers niet van een partner verwachten iets te doen wat jij eigenlijk zelf niet doet. Ik merk dit vaker en eigenlijk is het ook wel logisch.


Een paar voorbeeldjes
• Je kunt niet eerlijk tegenover jezelf zijn.
• Je verzint smoesjes en komt je afspraken met jezelf niet na.


Eerlijkheid komt in vele vormen maar ook op dit punt is het niet realistisch om te wensen dat je een partner krijgt dat eerlijk is tegen jou.Het begint altijd bij jezelf en als je eerlijk tegenover jezelf bent dan hou je ook meer van jezelf en waardeer je jezelf ook. Als je dit uitstraalt trek je ook de juiste passende partner aan.
Zo zie je maar dat er vele redenen kunnen zijn als je in een ongewenste single life situatie zit. Ik kan er nog meer opnoemen maar het is zeker voor een groot deel persoonlijk.


Begin eerst bij jehands-437968_1280zelf en kijk dan steeds iets verder. ga de weide wereld in wees lekker sociaal stimuleer de kansen op het vinden van een partner, want hij/zij komt echt niet als een cadeautje ingepakt voor je deur staan.
Als dat maar waar was………. Dan was het leven best saai hihi. Ervoor werken is het fijnst want in het proces leer je super veel over jezelf en je omgeving.

Die partner komt er wel!


Heb jij wel eens op deze manier gekeken in zo’n situatie?
ik zou het leuk vinden om wat ervaringen te horen!


Geniet van je dag,
Liefs Dammi.

2 gedachten over “BODY & MIND|Zelfreflectie en tips als je single life ongewenst is

  1. Wauw wat een goed en duidelijk artikel. Bij mij zijn het vooral negatieve ervaringen en blokkades. Die ik weer heel moeilijk los kan laten. Maar goed ik hoop dat ik met dit ook vooruit kom. De partner komt (hopelijk) wel (zoals jij zei) haha

    Like

    1. Aah dank je haha.. en ja die partner komt echt wel. Maak jezelf bewust van het feit dat die “foute partners van vroeger” niet meer in je leven zijn. En dat je zulk gedrag nu zo eruit pikt. Je bent echt wel gegroeid hierin! Dus wees lief voor jezelf.. als je elke dag eraan werkt om het los te laten ben je super goed op weg.! Knuffel

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s